perjantai 8. maaliskuuta 2013

Suolaiset paprikakeksit



Pikkuleipien, keksien ja pipareiden ympärillä leijuu tietty pysähtynyt uneliaisuus, johon tuo säröä ainoastaan kahvilusikan kilahtaminen silloin tällöin kupin reunaan. Keksi on suussa kuin kourallinen pölyä. Miksi ne ovat niin kuivakkaita? Miksi ne eivät koskaan koreile juhlapöytien kuningattarina?

Paprikakeksit, joiden reseptin synnytti jumallallinen interventio.


Sen vuoksi on erikoista, että sain viime yönä unessa ilmestyksen näistä paprikakekseistä. Ryhdyin heti ensimmäiseksi aamulla toteuttamaan suurta näkyäni maailman valloittavista kekseistä. Tosin johtuen siitä, että olin puolittain vielä unessa, unohdin olennaisimman eli sen paprikajauheen! Savupaprikajauhetta saa muuten ainakin Stockmannilta ja Punnitse & Säästä-myymälöistä.

Unohda teekutsut. Näiden keksien kanssa sopii juomaksi rehdisti olut. Pistä tarjolle myös pari vegaanista dippiä tai levitettä. Jos haluat askarrella esimerkiksi illanistujaisten vuoksi hieman enemmän, valmista keksien kanssa vegaanista cashewjuustoa tai saksanpähkinäjuustoa, johon löytyy hyvä ohje Keittiökameleontin tontilta.

Suolaiset paprikakeksit
1 pellillinen

3 ½ dl vapaavalintaisia jauhoja (itse käytin täysjyvävehnäjauhoja)
1 dl kasvimaitoa (soija/kaura/manteli/riisi tms.)
50 g sinistä keijua sulatettuna
2 tl kuivattuja paprikahiutaleita
1 tl oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl suolaa (merisuola tai ruususuola ovat maultaan ja ominaisuuksiltaan parhaita)


Valmistus:

  1. Laita kuivatut paprikahiutaleet ja oregano vesitilkkaseen pehmenemään
  2. Sekoita kuivat aineet sekaisin (jauhot, suola ja savupaprika)kulhossa
  3. Yhdistä kasvimaitoon sulatettu margariini ja pehmenneet paprikahiutaleet ja oregano ja kaada nesteseos jauhojen joukkoon
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi
  5. Levitä leivinpaperiarkki työtasolle ja kauli taikina ohueksi neliöksi
  6. Leikkele taikina taikinapyörällä tai veitsen kärjellä haluamasi kokoisiksi ruuduiksi
  7. Ripottele halutessasi pikkuisen suolaa keksien pinnalle
  8. Paista 225 asteessa kymmenen minuuttia (13 minuutissa tuli rapeampi, mutta osasta myös kärähtäneitä)

3 kommenttia:

  1. Mä sain kerran unessa ilmestyksen mokkapaloista, joihin tulee myös porkkanaa ja inkivääriä. Ajattelin joskus tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokeile ihmeessä. Luulempa, että voisivat oikeasta toimia. Porkkanoista tulee vaan makeutta ja inkivääri sopii suklaan kanssa yhteen. Kerro sitten, mitä tuli!

      Poista