maanantai 13. toukokuuta 2013

Nokkostofu


Otin nokkosesta mittaa. Olin kerrankin varautunut hanskoilla ja saksilla ja sain mukaani sievoisen rautaisannoksen (nokkosessa on pinaattiin verrattuna rautaa ja vitamiineja yli seitsenkertainen määrä!). Nämä nokkospalat ovat ensimmäinen yritykseni, mikä osaltaan selittää tuon räjähtäneen ulkonäön. Maun puolesta kaikki on mallikkaasti kohdillaan!


Näitä ei ole leivitetty. Onnistuvat hyvin siis myös ilman jauhoja.
Vieraita varten piipertäisin nokkosen tofupalojen ympärille, mutta muuten kannattaa siihen menevä aika pistää ennemmin vaikka puolison suukotteluun. Leivitysvaihe ei siis ole mikään ehdottomuus, vaan marinoidut tofupalat ja marinoitu nokkonen voidaan paistaa erikseen pannulla ja lopuksi yhdistää keskenään.


Tällainen kuorma kutistuu pariin desiin ryöppäyksen jälkeen.




Nokkosesta kerätään sen kärki, eli noin 7cm latvasta ja irrallisia latvuslehtiä. Juuri nyt nokkonen on vielä pieni ja pehmytvartinen, että pussiin voi napata koko kasvin. Huuhtele nokkonen hyvin kotona ja esikäsittele sitä ryöppäämällä noin viisi minuuttia.

Nokkostofu
20 pientä palaa alkupalaksi

2 dl kiehautettua nokkosta
marinadi:
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua piparminttua
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
leivitykseen:
½ dl vehnäjauhoja
1/2 sitruuna

1 pkt (n. 250g) kiinteää tofua
marinadi:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl paprikajauhetta
½ tl hienoa merisuolaa

Valmistus:


  1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, oregano, suola ja paprikajauhe kulhossa.
  2. Kuivaa tofusta huolella nesteet talouspaperilla, kuutioi se (siivuta ensin kymmenen osaan ja puolita ne) ja lisää marinadiin.
  3. Marinoi ainakin pari tuntia ja sekoittele välillä.
  4. Kiehauta nokkosta viitisen minuuttia ja valuta keitinvesi hyvin pois. 
  5. Laita nokkonen kulhoon ja lisää suola, viinietikka, öljy ja piparminttu.
  6. Marinoi yhtä kauan kuin tofua.
  7. Rullaile nokkosta tofupalojen ympärille ja valele tofupalat sitruunalla juuri ennen leivittämistä.
  8. Paista kuumassa öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin
  9. TAI paista marinoidut tofupalat ja pilkottu ja marinoitu nokkonen erikseen pannuilla ja yhdistä lopuksi.
  10. Tarjoile kuumana ja purista vielä sitruunamehua päälle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti