tiistai 2. heinäkuuta 2013

Chicks dig this! Vegaanisesti kanamainen pastasalaatti

Hesarissa oli viime viikolla resepti nimellä broileri-pastasalaatti. Pienellä viilauksella kelpo resepti, jonka nähtyäni alkoi päässä soida: “Veganize it - don't criticize it/ Veganize it and I will advertise it”…
Currylla maustetut soijasuikaleet kasvaneet kaukana Kariniemen tilalta.
Lihatuotteeksi jalostetut kanat kasvatetaan ikkunattomissa broilerikasvattamoissa. Nopeakasvuinen ja raskasrakenteinen broileri on kanahybridi. Kaikki Suomen broilerit ovat Ross-yhtiön kehittämiä, yleisimmin käytetään Ross 508 –hybridiä. Linnunpojat on jalostettu kasvamaan nopeasti ja teurasiässä ne jo painavat yli puolitoista kiloa. Silloin ne ovat kuitenkin vasta kuukauden ikäisiä.

Broilerihallissa voi yhdellä neliömetrillä olla parikymmentä broileria. Yhden linnun käyttöön jää alle A4-paperiarkin verran liikkumatilaa. Broilerituotannosta lisää esimerkiksi Animalian sivuilta.

Ei tarvitse olla elämäntapaintiaani tehdäkseen periaatteellisen päätöksen tehotuotettujen eläinten kuluttamisen lopettamisesta. Kulinaristista ilottelua voi harjoittaa myös ilman verihurmehista mälläystä. Kanasalaatit kääntyvät kasvisversioiksi helposti, eikä maussa jää kakkoseksi!

Kanamainen pastasalaatti linnunpoikien ystäville

n. 300 g keittämätöntä täysjyväpastaa
125 g soijasuikaleita
1 pss pakastettuja vihreitä papuja tai pari kourallista tuoreita
1 pss pakastettua parsakaalia tai 1 tuore
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 ½ dl hillosipuleita
1 iso ruukku rucolaa

Kastike:
1 luomusitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 rkl curryjauhetta
1 ½ rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 ½ tl Provencen yrtit -seosta
suolaa, mustapippuria

Valmistus:
  1. Laita pasta kypsymään kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Kaada vesi pois, kun ovat al dente-kypsiä ja huuhtele pasta kylmällä vedellä.
  2. Keitä soijasuikaleita 5 minuuttia . Puristele siivilässä ylimääräinen vesi pois.
  3. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  4. Laita soijasuikaleet kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä. Paista suikaleita noin puolen tunnin marinoinnin jälkeen ja anna kastikkeen imeytyä niihin.
  5. Keitä parsakaali ja vihreät pavut kypsiksi ja valuta vesi pois. Mausta suolalla.
  6.  Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita tomaattipalat ja hillosipulit jäähtyneen pastan joukkoon. Samoin soijasuikaleet ja parsakaali sekä pavut. Sekoita varovasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti