tiistai 30. heinäkuuta 2013

Ranskalaiset pavut

Viime aikoina Pata sydän Kattila-blogiin on päädytty useasti hakusanoin, jotka liittyvät vihreisiin papuihin. Luetuin resepti onkin ollut Vihreät pavut italialaisittain. Onko tuo ihme, sillä pavut pukkaavat satoa parasta aikaa. Papuresepteille on nyt selkeää tilausta, joten pistetään jakoon yksi hyväksi todettu. 


French beans go french fries

Vihreät pavut uunissa ovat virkistävä vaihtoehto ranskanperunoille. Ole tarkkana, ettet ylisuolaa papuja tärviölle. Liika suola peittää pavun ihanaisen oman maun, terveisin nimimerkki "I did it (So you don't have to)". 

Vaihtelua saat, kun lisäät seesaminsiemeniä (ennen uunissa paistamista) tai vegaanista parmesaania tai ravintohiivahiutaleita (uunissa paistamisen jälkeen).

Ranskalaiset pavut
1-2 annosta

1 l (n.280g) vihreitä papuja
2 rkl oliiviöljyä
½ rkl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:
1 lime

Valmistus:

  1. Pese pavut, kuivaa ne ja poista kovat kannat.
  2. Laita pavut isohkoon astiaan ja lisää mausteet.
  3. Peitä astia kannella ja hölskytä, että mausteet tarttuvat tasaisesti papujen pintaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia. Nosta pelti ihan vastuksien lähelle ja paahda 2 minuuttia (käännä uunin katkaisijasta myös se vastuskuumennus päälle.).
  5. Tarjoile kuumana limemehulla terästettynä tai suosikkidippisi kera.


1 kommentti: